Radar · Morgonkollen

Texas pausar avrättning av 14-barnsmamma

Familj och vänner till Melissa Lucio demonstrerar utanför en domstolsbyggnad i Texas i februari.

Texas har stoppat avrättningen av Melissa Lucio, mamma till 14 barn, efter växande tvivel kring om hon verkligen dödade sin tvååriga dotter 2007.

53-åriga Melissa Lucios öde har bland annat uppmärksammats i en dokumentär och politiker och kändisar som Kim Kardashian har engagerat sig i hennes fall. Även jurymedlemmar som var med och dömde henne till döden kräver att hon ska få en ny rättegång.

Lucio skulle ha avrättats med en dödlig injektion den 27 april, men under måndagen beslutade en appellationsdomstol att pausa avrättningen och skicka tillbaka fallet till en lägre instans, som ska granska nya bevis.

Lucio var gravid med tvillingar då hennes dotter Mariah hittades livlös och blåslagen i familjens hem för 15 år sedan. Polisen misstänkte omedelbart 14-barnsmamman, som var ärrad av fysiska och sexuella övergrepp, drogberoende och ekonomisk utsatthet. Efter ett fem timmar långt förhör pressades Lucio att erkänna mordet, men i själva verkat ska dottern ha avlidit efter att ha fallit ner från en brant trappa, säger hon.

”Jag är tacksam att domstolen har givit mig en chans att leva och bevisa min oskuld. Mariah finns för alltid i mitt hjärta,” skriver Lucio i ett uttalande efter beskedet.

Ingen av Lucios övriga barn har anklagat henne för att vara våldsam.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV