Radar · Inrikes

Åklagare: Lööf var mål i Visbydåd

Centerledaren Annie Lööf.

Centerledaren Annie Lööf var ett av målen för Visbydådet i somras, säger åklagaren Henrik Olin till Ekot.

Centerledaren Annie Lööf har tilldelats ett målsägandebiträde i samband med utredningen av mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren i Almedalen i somras. 

– Hon är målsägande i förhållande till det misstänkta brottet förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord, säger kammaråklagare Henrik Olin till Ekot.

Han säger vidare att han inte kan gå närmare in på förutsättningarna för brottsmisstanken på grund av förundersökningssekretess.

På Ekots fråga om Lööf var måltavla svarar han:

– Brottsmisstanken är formulerad på så sätt så att det är riktat mot henne.

Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare vid SKR, attackerades på öppen gata med en kniv och avled av sina skador. Annie Lööf skulle hålla presskonferens nära mordplatsen, men presskonferensen fick ställas in. Lööfs tal i Almedalen hölls senare under kvällen som planerat.

Mannen som misstänks ha utfört dådet greps i nära anslutning till brottsplatsen, misstänkt för förberedelse till terroristbrott genom mord.

Annie Lööf bekräftar på Twitter att hon blivit tilldelad ett målsägandebiträde.

”Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna. På grund av förundersökningssekretessen kommer jag inte som målsägande att kommentera detta ytterligare utan eventuella frågor hänvisas vänligen till mitt målsägandebiträde.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV