Radar · Politik

Lööf får starkt stöd av partiledare

En rad partiledare gav Centerledaren Annie Lööf sitt stöd på torsdagskvällen.

Centerledaren Annie Lööf får starkt stöd av övriga partiledare sedan det blivit känt att hon var ett av målen för Visbydådet i somras. 

Statsminister Magdalena Andersson (S) skriver på Facebook :

”Idag går mina tankar till Annie Lööf och hennes familj. Åklagarens besked, att Annie Lööf misstänks ha varit ytterligare en måltavla för gärningsmannen som misstänks ha mördat Ing-Marie Wieselgren i Visby, är fruktansvärt”, skriver hon bland annat.

”Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna”, skrev Annie Lööf själv på Instagram. 

I en kommentar till hennes inlägg skriver Moderatledaren Ulf Kristersson:

”Helt förfärligt att nu höra att samme man planerade en attack även mot dig. Mina och Birgittas tankar går till dig och din familj”. 

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar skriver på Twitter :

”Helt fruktansvärt att Annie Lööf, en vän och stark politiker, varit måltavla för mördaren i Almedalen. Allt stöd och all styrka till dig, Annie. En stund av eftertanke mitt i denna valrörelse. Det visar hur farligt vårt främlingsfientliga samhällsklimat har blivit.”

Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi uttrycker sitt stöd för Lööf på Twitter.

”Så fruktansvärt. @annieloof, allt stöd till dig. Och du har så rätt – vi ska inte låta hatet vinna. Istället står vi tillsammans mot de som vill riva sönder vårt samhälle”, skriver Stenevi.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch visar också sitt stöd på Twitter.

”Fullkomligt bedrövad över att Annie Lööf var en måltavla för mördaren i Almedalen. Du har mitt helhjärtade stöd i den här processen. Hot mot politiker undergräver demokratin och säkerheten måste kunna tryggas”.

Liberalernas Johan Pehrson skriver:

”Obehagliga och skakade uppgifter kring Annie Lööfs i Almedalen. Politiskt motiverat våld är ett hot mot hela vårt samhälle. Och i detta fall med ett mordoffer vi aldrig heller får glömma. Annie, ta hand om dig. Hoppas vi ses snart.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV