Radar · Basinkomst

Ekofeminister i Valencia vill införa basinkomst

Partiet Initiative-Compromís i spanska Valencia vill minska de sociala klyftorna genom att bland annat införa basinkomst.

Partiet Initiative-Compromís i Valencia har nyligen utsett två nya talespersoner, Aitana Mas och Alberto Ibáñez. Som en del av sitt ekofeministiska program vill de bland annat minska de sociala orättvisorna genom att införa basinkomst.

I slutet av februari utsågs Aitana Mas och Alberto Ibáñez till nya talespersoner för det ekofeministiska partiet Initiative-Compromís i Valencia. De nya talespersonerna kommer att fortsätta jobba med programmet ”Ekofeministiskt hopp”, som bland annat syftar till att minska sociala klyftor genom att införa basinkomst, högre pensionsålder och en maximilön, som fastställs i enlighet med minimilönen. 

”Det är ett ideologiskt omtänkande, i vilket Initiative-Compromís blickar mot framtiden samtidigt som det fokuserar på lösningar på den globala situationen till följd av pandemin, med ett miljömässigt och feministiskt perspektiv, med avsikten att ge ett nytt paradigm som prioriterar rätten till ett värdigt liv, social rättvisa och fred”, lyder ett partiuttalande.

Detta rapporterar tidningen El país.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV