Radar · Politik

Pehrson nobbar Andersson: Tack. Men nej tack

Liberalernas Johan Pehrson tackar nej till att sitta i regering med Magdalena Andersson, som i sin tur inte vill ha med Nooshi Dadgostar.

Johan Pehrson tackar nej till att sitta med i Magdalena Andersson regering, och statsministern stänger dörren för Vänsterpartiet.

Under SVT:s partiledarutfrågning får statsminister Magdalena Andersson (S) frågan om hur hon vill att hennes regering ska se ut om hon vinner valet. Om hon får bestämma väljer hon att regera med Centerpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna.

– Det bygger på att Liberalerna kommer tillbaka till en av de som varit deras historiska ledstjärnor: att stå upp för liberala värden och stå upp mot nazism och fascism, säger Magdalena Andersson.

Är skeptisk till Vänsterpartiet

Däremot säger hon nej till att ha med Vänsterpartiet i en kommande regering, något som deras partiledare Nooshi Dadgostar kräver.

– Det är inte mitt förstahandsalternativ. Jag är skeptisk till det, under sommaren har de suttit och viftat med PKK-flaggor, det är ingenting som bygger regeringsduglighet, det gör att jag är tveksam. Däremot samarbetar jag gärna med Vänsterpartiet, säger Magdalena Andersson.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar svarar på Magdalena Anderssons besked i regeringsfrågan på Twitter:

”Magdalena Andersson lyfter fram januariavtalspartierna som regeringsalternativ. Den som inte vill ha en vända till av marknadshyror och sämre anställningstrygghet gör säkrast i att rösta på Vänsterpartiet”, skriver Nooshi Dadgostar .

Tack. Men nej tack.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson nobbar inviten och stänger dörren till att sitta med i Magdalena Anderssons regering.

”Socialdemokraterna känner inga gränser när makten ska säkras. Först yrar man om Liberalerna som rasister i veckor för att sedan vilja samarbeta. Tack. Men nej tack. Skolan, integrationen och elräkningarna behöver inte fyra år till med mer av samma. Sverige behöver en ny regering”, skriver Johan Pehrson på Twitter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV