Radar · Nyheter

Kristersson bekräftar möte med Erdogan

 Nu är det klart att det kommer att bli ett möte mellan Kristersson och Erdogan i Turkiet.

Statsminister Ulf Kristersson (M) ska träffa Turkiets president Erdogan i Turkiet för att prata om Sveriges Natoansökan. Erdogan fortsätter dock att ställa krav på utlämningar för att släppa in Sverige i Nato.

— Sveriges nya statsminister har begärt ett möte och jag har bett våra vänner att ordna ett möte. Vi kommer att diskutera dessa frågor (Nato, reds anm) med honom i vårt land, säger Recep Tayyip Erdogan till regeringstrogna nyhetssajten Daily Sabah.

Han upprepar också de villkor som Turkiet ställer på att Sverige ska utlämna ”misstänkta terrorister” från Sverige, och att de kraven står fast.

— Den nya statsministerns ståndpunkt är tydlig i kampen mot terrorism, och vi kommer självklart att pröva deras uppriktighet i den frågan på mötet, säger Erdogan.

Kristersson tar dock det höga tonläget från Erdogan med ro.

— Alla våra överenskommelser finns nedtecknade och formaliserade i den trilaterala överenskommelsen. Jag tror att Turkiet menar allvar med innehållet, och det gör vi också, säger statsministern till svenska journalister efter EU-toppmötet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV