Radar · Utrikes

Republikanska partiet i Texas: Biden vann inte

En pappdocka av Donald Trump som actionfigur, redo att skjuta, på Republikanska partiets konvent i Houston, Texas, som hölls under helgen.

Republikanerna i Texas motsätter sig resultatet i presidentvalet 2020 och anser att president Joe Biden inte vann på ett lagligt sätt.

”Vi förkastar de certifierade resultaten av presidentvalet 2020, och vi anser att sittande president Joseph Robinette Biden Jr. inte valdes legitimt av folket i USA”, står det i den nya plattformen, som antogs av Republikanska partiet i Texas under ett konvent i Houston i helgen.

I och med partiets nya plattform – ett 40 sidor långt dokument – tar republikanerna i delstaten vidare tidigare president Donald Trumps falska påståenden om att valet var stulet och sätter tonen inför mellanårsvalen i höst.

Vidare vill Texasrepublikanerna att USA lämnar FN, anser att homosexualitet är en ”abnormitet” och anser att all form av vapenkontroll bryter mot den grundlagsskyddade rätten att få bära vapen.

Om de republikanska väljarna i delstaten håller med om alla punkter i programmet är svårare att veta. Republikanska senatorn John Cornyn, som är en av tio republikaner som tillsammans med demokratiska senatorer samarbetat för skärpningar av vapenlagen, buades ut när han gick upp på scenen i Texas under konventet, rapporterar Houston Public Media.

Däremot tog han hem kandidaturen till senaten med 76 procent av rösterna i primärvalet i Texas i mars.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV