Glöd · Ledare

En äkta liberal viker inte ner sig för fascismen

Det är upp till bevis nu, liberaler. Upp till bevis för om ni på riktigt verkligen värnar de liberala grundvärderna med mänskliga rättigheter, frihet och rättigheter för minoriteter, integritet och begränsning av statens övervakande, fri rörlighet för alla människor, fri press och så vidare.

Vi är många som tvivlar och som tycker ni redan sålt ut allt för många delar av liberalismen, och alla inser förstås vilken nästan omöjlig sits ni sitter i er. Men ändå, om ni på något sätt ska kunna fortsätta försvara valet att samarbeta med ett parti med rötterna i nazismen så är det nu ni måste visa att er strategi hade någon som helst bärighet i verkligheten. Det är nu, när ni tillsammans med SD förhandlar fram en ny regering och regeringspolitik, som ni behöver visa att allt pratet om en borgerligt liberal regering inte bara var snack. Det är nu ni måste sätta stopp för en nationalkonservativ regeringspolitik.

Jag tror fortfarande inte för en sekund att ni kommer göra det, men jag hoppas ni kan bevisa att jag har fel. En äkta liberal viker inte ned sig för fascismen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV