Radar · Utrikes

Dödstalen stiger i orkanen Eunice

En privatperson i Southampton städar upp efter orkanen Eunice.

Antalet dödsfall stiger i samband med orkanen Eunice. 13 personer uppges ha omkommit medan hundratusentals personer fortfarande är utan ström runtom i Europa.

Dödsfall rapporteras såväl i Storbritannien som Nederländerna och Belgien, enligt myndigheter, efter det att orkanen Eunice dragit fram. Under gårdagen utfärdades så kallad ”röd nivå” i Storbritannien, det vill säga fara för livet, men under lördagen har man reviderat ned situationen till ”gul nivå”.

Konsekvenserna är dock fortfarande tydliga efter orkanen, vars vindar var de kraftigaste som uppmätts i Storbritannien.

Mer än 400 000 hushåll i Storbritannien var under lördagseftermiddagen fortfarande strömlösa medan 194 000 i Polen var i samma situation. Skador på elledningar har gjort att tågtrafiken i bland annat Nederländerna ligger nere medan hundratals flygavgångar ställts in och försenats vid storflygplatser som Gatwick, Heathrow och Schiphol.

Bara i Storbritannien befaras försäkringskostnaderna för orkanen Eunice uppgå till 300 miljoner pund, enligt försäkringsbranschen i landet. Det baseras på tidigare kostnader i samband med naturkatastrofer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV