Radar · Integritet

Efterspel: Samtal i Stockholm om hur upplopp kan motverkas

 Motdemonstranter kastar sten mot kravalllutrustad polis och en polisbuss vid Skånegården i Malmö där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, höll en manifestation.

Påskhelgens uppståndelse, som rörde något helt annat än man kunnat vänta sig av högtiden, har gett upphov till många frågor: Var det rätt att högerextrema Stram kurs beviljades demonstrationstillstånd? Hur fungerar lagen om hets mot folkgrupp? Varför urartade situationen? Finns det skäl att kritisera poliskårens insats?

I ett samtal på Kulturhuset i Stockholm i kväll diskuteras yttrandefrihetens gränser och poliskårens handlingsutrymme utifrån helgens händelser, under den övergripande frågeställningen Hur förhindrar vi de våldsamma upploppen i Sverige? 

Medverkar gör Hanif Azizi, områdespolis Järva och författare till boken Förortssnuten, Awad Olwan, pensionerad imam och en av grundarna av Guds Hus, Camila Salazar Atías, kriminolog och gängexpert på Fryshuset och Nils Funcke, journalist och yttrandefrihetsexpert.

Samtalet börjar klockan 18.30 och leds av Dona Hariri som är jurist, föreläsare och författare till boken Fatta lagen

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV