Krönikor

Låt SD bekänna färg och göra kaos med samhället

Jag tror det är dags att slänga in handduken. Ge SD makten och få det överstökat! Tvinga dem att bekänna färg och ta ansvar för sin politik. Jag tror det kommer gå käpprätt för dem rätt fort då. Tänk hur det gick för Trump. Stora ord och aggressiv retorik mot såväl politiska motståndare som minoritetsgrupper i USA. Han som skulle göra allt så mycket bättre än någon annan president klarar av att agera. Ganska fort kom rapporterna om hur han var den president som bland annat tagit mest ledigt på kortast tid.

Minns ni reportagen om upprörda Trumpväljare som inte förstått att hans politik skulle påverka även dem? För mig sticker nog kvinnan som var upprörd över att hennes man stoppats från att resa tillbaka från Mexiko ut lite extra. Hennes upprördhet över att han ju var skötsam och inte alls dålig som sina forna landsmän. Jag kan inte låta bli att se vissa likheter med de SD-väljare som upprördes över insikten att totalstopp för anhöriginvandring skulle innebära stopp att få hit fruar från Thailand.

Bara fyra år senare blev Trump bortröstad. Den första presidenten jag kan minnas som inte fått sitta två mandatperioder i följd. Till och med George W Bush klarade sig bättre och han var verkligen inte någon lysande president. Trumps främsta supportrar misslyckades med sin statskupp och blev slängda under bussen som tack. Hur skulle ett liknande händelseförlopp kunna se ut här?

Det främsta problemet med denna lösning är ju att SD kommer hinna göra stor skada på hela samhället innan deras fans vaknar upp och lägger sin röst någon annanstans. Skador som det kommer ta mer än en mandatperiod att reparera, om övriga partier ens vill fixa till det. Med tanke på hur det politiska landskapet ser ut just nu är det inget att räkna med. För det finns ju faktiskt kommuner vi kan titta på för att se hur SD driver politik i realiteten. Hur det ser ut när de har makt. Resultatet är katastrof och kaos, men ändå fortsätter de lyckas intala allt fler väljare att de är det bästa alternativet för att styra Sverige.

Vanliga regler gäller helt enkelt inte för SD, då funkar heller inga vanliga motargument. Vad som faktiskt kan funka för att få dem att minska verkar vara en gåta svårare att lösa än Jack the Rippers identitet.

Känslan av att kunna börja skörda de egenodlade grönsakerna.

Att det tydligen är löjligt svårt att inte drabbas av rasistisk och/eller homofob verbal diarré när ”apkoppor” kommer på tal.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV