Radar · Miljö

Fridays For Future: “Använd era röster!”

- Vi är den irriterande fläcken på politikernas skjortor, sa klimataktivisten Claudia Kvarnborg från Fridays For Future under dagens upptaktsmöte inför den kommande nationella klimatstrejken.

Ilskan över politikernas agerande inför valet var påtaglig när Fridays For Future Stockholm arrangerade ett upptaktsmöte inför klimatstrejken den 9:e september. – Vi gör inte det här för att retas och jävlas, vi vill bara överleva, sa talaren och klimataktivisten Claudia Kvarnborg.

Under fredagen samlades klimataktivister och forskare vid Mynttorget i Stockholm för att peppa inför den nationella klimatstrejken den 9:e september. Med drygt en vecka kvar till valet var frustrationen över att klimatfrågan inte prioriteras högre bland politikerna tongivande.

– Ord betyder ingenting utan handling. Det finns inget parti som gör ens i närheten av det som krävs för att klara av klimatkrisen, menade Claudia Kvarnborg.

Talade gjorde även bland annat Stig Olof Holm, professor i ekologi vid Umeå Universitet, som argumenterade för ett stopp på den omfattande pågående skogsavverkningen.

– Just nu silar man mygg och sväljer kameler. Det går inte att ersätta ett utsläpp med ett annat utsläpp.

Eva Keith Rosander, aktiv inom Grandparents for Future, var en av deltagarna på plats under dagen. För henne är frågan om klimatet och den biologiska mångfalden den absolut viktigaste inför valet.

– Men jag är väldigt orolig, jag tror inte att det kommer att gå bra. Jag tycker Miljöpartiet har bäst miljöpolitik, men även där finns det brister. Jag är här för jag hoppas kunna påverka människor att tänka mer på klimatet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV