Glöd · Ledare

Blott Sverige svensk drogmoral har

Varje år tar EU tusentals beslut, och ännu fler förslag tas fram. Det är alltför ofta detaljreglering som EU inte borde ha något att göra med. De allra flesta beslut och förslag går helt obemärkt förbi, men när det som i helgen kommer fram att EU vill ge sig på snuset, då blir det en toppnyhet. Det svenska snuset rör du inte. 

Qatar-VM är alla fel som det kan vara och kanske det mest ruttna stora mästerskap sedan OS i Berlin. Men den svenska kritiken, inte minst från Fotbollförbundet, var länge mild. Tills det kom fram att det inte skulle vara tillåtet att dricka öl vid matcherna. Då vaknade den svenska förbundskapten och tyckte det var för jävligt.

I Sverige dricker vi öl och snusar, allt annat är inskränkt. I Sverige använder vi däremot inte cannabis och det bör förstås då inga annan heller göra. Visserligen är cannabis mindre farligt än alkohol, men bara för att vi har tradition att bruka vissa droger ska vi inte öppna för fler, brukar det heta. Eller än mer korkat, det passar inte i den svenska kulturen. 

Det är skillnad på andras droger och våra njutningsmedel. 

Tv-tittandet på fotbolls-VM har rasat radikalt jämfört med tidigare VM.

Svensk drogpolitik fortsätter att ta död på hundratals varje år.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV