Radar · Politik

Sabuni: S för långsamt i säkerhetspolitiken

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni kritiserar Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna för att agera för långsamt i säkerhetspolitiken och ändra sig under galgen.

– Det krävdes ett krig i Europa för att partier som S och SD sakta skulle närma sig vad vi har sagt hela tiden, säger Sabuni.

I ett tal på partiets riksmöte inleder hon med situationen i Ukraina.

– Det som nu händer är förfärligt. Det är förkastligt. Det är fullständigt onödigt. Oprovocerat. Och orätt. Den ansvariges namn är Vladimir Putin. Han måste dömas av historien. Och han måste stoppas av samtiden, säger hon.

Samtidigt kritiserar hon både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna för saktfärdighet.

För sent

– Som vanligt kommer våra politiska motståndares omprövningar sent. Det krävdes ett krig i Europa för att partier som S och SD sakta skulle närma sig vad vi har sagt hela tiden.

– Plötsligt rör det sig i socialdemokratin och bland sverigedemokrater. De ger liberala åsikter läpparnas bekännelse därför att det politiska priset för motsatsen stiger. Priset stiger att hålla Sverige på läktaren, utanför Nato, utanför demokratiförsvaret.

För långsamt

– Gång på gång har vi rätt. Gång på gång har de fel. Gång på gång tar de efter, år senare, gärna utan att låtsas om det. Det rör på sig om Nato. Och det rör på sig om försvaret och elförsörjningen. Men, det går för långsamt, säger Sabuni.

Hon kritiserade även Vänsterpartiet som röstade emot vapenleveranser till Ukraina för att sen ändra sig dagen efter omröstningen i riksdagen.

– Vänner, väljarna ser igenom tomma ord i den här situationen, i den här valrörelsen. Nu kostar det att ställa sig på fel sida om historien. Det kommer att vara dyrt att vara antiliberal i valet 2022, säger Nyamko Sabuni.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV