Glöd · Debatt

”Stoppa koranbränningen omedelbart”

Den danske rasisten Rasmus Paludan går iväg med sin brinnande koran och sin megafon.

Hur kan det vara tillåtet att håna en religion och bränna dess heliga skrift? undrar Shamm Shamayi Saih i sin debattartikel. Hon efterlyser ett starkare skydd från samhället för var och en att slippa attackeras för sin hudfärg, sitt ursprung eller sin tro.

DEBATT Den senaste tiden har koranbränningar utförts på olika håll i landet, även i Stockholm. Att tillåta någon bränna den heliga koranen är en starkt provocerande varningssignal. Detta skapar stark oro och ilska i oss människor runt om i Sveriges olika delar som faktiskt är muslimer.

Hur kan man ens tillåta något så skamfullt att få inträffa? Detta kallas islamofobi. Hur kan Sverige ens tillåta något sånt här att få ske? Hur kan Sverige och de högre makterna bara se på utan att göra något? Hur kan ens Sveriges poliser kalla sig själva för vardagshjältar, när det enda de skapar är otrygghet i våra områden? Hur kunde ni ens tillåta detta att ske under den mest heliga månaden för oss muslimer i Sverige?

Jag mår illa. Jag är så besviken, upprörd och frustrerad på hur Sveriges rättssystem funkar. Så vitt jag vet finns det ingen religion som lär ut hat eller som uppmanar till hets mot andra religioner. Enligt lag är detta förbjudet och något som inte bör tolereras i vårt fria samhälle som vi lever i i dag.

Så som jag minns brukade Sverige vara en stark röst och självständigt i utrikespolitiken. En röst som inte var rädd för att tydligt säga emot förtryckare. Men när det gäller muslimernas historia bryts demokratin ned direkt. Att EU och omvärlden än i dag fortsätter vara tysta inför detta beslut får mig att undra om vi ens är ett enat samhälle. FN som sägs värna om alla människors rättigheter – var är ni nu? När vi muslimer runt om i hela Sverige känner oss förolämpade över att vi inte har rätt att få tro på vår heliga bok och religion i fred.

Koranbränningen bör tas på allvar. Det är inte första gången detta sker och det lär inte vara sista gången heller. Vi har sett liknande situationer innan och detta måste få sitt stopp. Det räcker nu. Vad hände med att vi är ett enat samhälle oavsett hudfärg, religion och etnicitet? Vad hände med att i Sverige får man vara precis som man är utan att någon ska attackera en? Vad hände med att vi är ett samhälle och tillsammans tar vi oss ut från all ondska som försöker skilja på vårt samhälle.

Jag har fått nog nu. Vakna!! Sverige måste höja rösten nu och säga emot förtryckare! Vi måste tillsammans aktivt agera och omedelbart stoppa islamofobin. Ingen ska ha rätten att utöva våld mot andra religoner eller ens tänka tanken att håna och provocera en hel folkgrupp.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV