Radar · Inrikes

Peter Lundgren lämnar SD efter dom

Peter Lundgren dömdes nyligen för sexuellt ofredande.

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren lämnar SD efter samtal med partiet, men tänker fortsätta som partilös ledamot i parlamentet.

Lundgren dömdes i hovrätten i november för sexuellt ofredande mot en partikamrat 2018.

”Efter samtal med Peter Lundgren har vi kommit fram till att domen i hovrätten gör det omöjligt för honom att företräda Sverigedemokraterna. Han kommer därmed att lämna sitt medlemskap i partiet”, säger SD:s pressekreterare Christian Krappedal i en skriftlig kommentar till TT, där också Peter Lundgren kommenterar saken.

Lundgren fortsätter hävda att han är oskyldigt dömd och att han kommer att överklaga domen till Europadomstolen. Högsta domstolen har sagt nej till att pröva domen, på dagsböter, från Göta hovrätt.

”Då jag inte vill att mitt fortsatta medlemskap ska påverka partiet har jag beslutat mig för att lämna Sverigedemokraterna. Jag kommer nu att överklaga till Europadomstolen och söka upprättelse den vägen. Min bestämda uppfattning är att jag är oskyldigt dömd. Resterande mandatperiod fortsätter jag som partilös ledamot” meddelar Peter Lundgren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV