Radar · Integritet

Hemleverans av cannabis kan snart bli verklighet i New York

Myndigheterna i New York har tillkännagivit att de snartkan komma att tillåta hemleverans av marijuana.

Det kan snart bli tillåtet för licenserade marijuanaförsäljare i New York att leverera sina produkter till folks hem.

I slutet av november meddelade the New York State office of cannabis management att de har godkänt 36 licenser för marijuanaförsäljning i staden. Åtta av licenserna gick till icke-statliga organisationer, medan övriga tilldelades enskilda entrepenörer.

I samband med tillkännagivandet presenterade myndigheten även en plan för att tillåta försäljarna att leverera marijuana till folks hem. 

Ska kickstarta försäljningen

Aaron Ghitelman, talesperson för New York State office of cannabis management, bekräftade sedan uppgifterna och tillade att hemleveranserna kan komma att starta redan nu i december. 

”Detta kommer att hjälpa att kickstarta försäljningen och möjliggöra för dessa små näringsidkare att generera kapital och uppgradera sina verksamheter”, skrev New York State office of cannabis management på Twitter i samband med tillkännagivandet.

Myndigheten har även presenterat en rad med regler som försäljarna måste förhålla sig till vid hemleverans av marijuana. De måste bland annat utföra strikta ålderskontroller samt åta sig att bara leverera via vägtransport.

Det rapporterar tidningen International business times.