Radar · Politik

Andersson och Niinistö träffar Biden 

Såg här såg det ut i mars när Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Finlands president Sauli Niinistö deltog på Joint Expeditionary Force möte i London.

Statsminister Magdalena Andersson (S) och Finlands president Sauli Niinistö reser på torsdag till Washington D.C. för att träffa USA:s president Joe Biden. 

Under mötet i Vita huset kommer statsministern och presidenterna att diskutera Sveriges och Finlands ansökningar om medlemskap i Nato, Rysslands aggression mot Ukraina och de transatlantiska relationerna i det förändrade säkerhetspolitiska läget. 

Niinistö träffade USA:s president Joe Biden i Vita huset i början av mars då de talade om Rysslands invasion av Ukraina och Finlands säkerhet. Under mötet ringdes också statsminister Magdalena Andersson upp. 

I mitten av maj pratade Joe Biden ånyo med Andersson och Niinistö under en telefonkonferens. Ämnet då handlade om de båda ländernas intentioner att ansluta sig till Nato. 

Stefan Löfven är den senaste svenska statsministern som besökt Vita huset. Det var i mars 2018 då han träffade den dåvarande presidenten Donald Trump. Ämnet på dagordningen var bland annat det säkerhetspolitiska samarbetet mellan Sverige och USA.