Radar · Nyheter

Många döda i skred i Malaysia

Räddningsmanskap letar i rasmassorna efter dussintals personer som fortfarande saknas efter ett jordskred vid en campingplats fem mil norr om Kuala Lumpur i Malaysia.

Minst 16 personer har omkommit och ännu fler saknas efter ett jordskred vid en campingplats utanför Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.

Omkring 90 personer ska ha befunnit sig på campingplatsen Batang Kali, fem mil norr om huvudstaden, när skredet inträffade vid klockan halv tre natten till fredag, lokal tid.

Distriktets polischef Suffian Abdullah berättar under en tv-sänd presskonferens att en femårig pojke är en av de omkomna. Han säger också att flera personer har skadats och vårdas på sjukhus. Åtminstone ett 50-tal personer uppges ha klarat sig helt oskadda, men ännu saknas uppskattningsvis 17 personer.

Omkring 400 personer samt sökhundar deltar i ett räddnings- och sökarbete, enligt Suffian Abdullah.

57-årige Leong Jim Meng berättar för tidningen New Straits Times att han och hans familj vaknade av ett högt dån som lät som en explosion och av att marken skakade.

– Min familj och jag fastnade när vårt tält täcktes med jord. Vi lyckades fly till en närliggande parkering och hörde när ett andra skred skedde, säger han.

Efter omfattande regn är det vanligt med jordskred i Malaysia.

I mars i år omkom fyra personer när deras hem begravdes i ett jordskred som utlöstes av ett kraftigt regnoväder i en förort till Kuala Lumpur.

1993 inträffade ett regnutlöst jordskred i Kuala Lumpur i vilket 48 personer omkom när ett tolvvåningshus kollapsade.