Radar · Nyheter

Så pikas Musk på Twitter efter tvärvändningen

Elon Musk möter en twitterstorm efter att han blockerade ett konto.

Teslaägaren Elon Musk trendar på Twitter efter att han blockerat ett av de twitterkonton som följer miljardärers flygresor. Det var det konto som följde just Musks privatjet som blockerades på onsdagen. De andra miljardärernas flygplan går fortfarande att följa.

Efter att Musk, till synes motvilligt, köpte Twitter för 44 miljarder dollar har han återkommande bedyrat att yttrandefriheten framöver är total på plattformen. Nu ifrågasätts den yttrandefriheten i en twitterstorm, och hashtaggen Elon Musk har trendat på Twitter i stora delar av världen.

12 000 spärrade konton åter

Techmiljardären har välkomnat Donald Trump, som utreds för att ha lett ett statskuppsförsök, tillbaka till plattformen. Han såg även till att 12 000 tidigare blockerade konton aktiverades igen. Dessa hade spridit allt från nazistiskt till pornografiskt innehåll, rapporterar NBC.

Samtidigt som Twitterkonton öppnades, blockerades ett av kontona som med öppna källor följer många av världens rikaste personers privatplan, och räknar ut deras utsläpp, däribland Musks privatjet.

Musk hade tidigare deklarerat att han inte skulle blockera just det kontot. Musks twittermotivering till att ändå stänga ned kontot ledde till tusentals ironiska bilder, raljerande kommentarer och kritik.

Tusentals användare raljerar nu över Elon Musk på Twitter
Tusentals användare raljerar nu över Elon Musk på Twitter

Världens rikaste

Elon Musk har länge betraktats som världens rikaste man. Det gjorde han fram tills Bitcoin störtdök ifrån rekordnivåer. Med kryptovalutornas ras så störtdök också Teslaaktien, bland annat på grund av att dess värde var kopplat till Bitcoin.

 Twitteranvändare oroar sig över Musks ekonomi
 Twitteranvändare oroar sig över Musks ekonomi.

Twitteranvändare spekulerar nu raljerande i om Musk han ha ekonomiska problem på grund av för stora investeringar i kryptovalutor och Teslaaktien. Nyligen gick kryptobörsen FTX i konkurs, med 8 miljarder dollar i skulder.