Radar · Politik

Ulf Kristersson: ”Vill samla, inte splittra”

Ulf Kristersson under Moderaternas valvaka i söndags.

Moderatledaren Ulf Kristersson tackade i ett videoklipp på sin facebooksida för förtroendet hans parti fått i riksdagsvalet.
”Vi har fått det mandat vi bad om”, säger han.

– Jag påbörjar nu arbetet med att bilda en ny, handlingskraftig regering, säger Kristersson i en video på sin Facebooksida.

– Jag är stolt över det förtroende vi fått, men också medveten om att andra är besvikna, säger han och konstaterar att den politiska polariseringen ”har blivit alldeles för stor även i Sverige”.

– Därför är mitt besked att jag vill samla, inte splittra. Se till det som förenar, men också respektera verkliga åsiktsskillnader. Jag vill ingjuta hopp, även stora problem går att lösa, säger Kristersson.

Han tillade att han nu ska jobba för att samla stöd för de politiska reformer ”som krävs för att lösa elkrisen, stoppa skjutningarna och minska utanförskapet”.

Även Jimmie Åkesson kommenterade valresultatet i ett skriftligt uttalande på Facebook.

”Framgångarna i valet, såväl för den blågula sidan som för vårt parti, innebär ett tungt ansvar gentemot väljarna, det ansvaret kommer vi att förvalta på bästa sätt och med den djupaste respekt. Nu får det vara nog med den misslyckade socialdemokratiska politik som under åtta år har fortsatt leda landet i fel riktning. Det är dags att börja återuppbygga tryggheten, välfärden och sammanhållningen. Det är dags att sätta Sverige först. Sverigedemokraterna kommer att vara en konstruktiv och drivande kraft i detta arbete”, skriver han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV