Glöd · Ledare

Den som flyr hit blir aldrig trygg igen

Efter att ha förhandlat på Tidö slott kunde partiledarna samlas. En presskonferens för att berätta för oss vad framtiden ska innebära. Men när politiken skulle presenteras var det inte längre Ulf Kristersson som stod i förgrunden.

Ordet var Jimmies, och som han pratade. Dubbla straff för gängkriminella, visitationszoner, avskaffa och förändra straffrabatter, visitationszoner, anonyma vittnen, listan bara fortsatte och fortsatte innan han slutligen fick chansen att prata om migrationen. Och den enda som kan glädjas åt det som sades är den som förlagt sin förmåga till empati. Den hjärtlöse, naive egoisten.

Asylsökande ska bära ”en större del” av sina kostnader, hur ska utredas. Kraven på asylsökande ska ökas, kraven på att de kan identifiera sig – när bomberna faller över ditt hus, glöm inte att hämta ditt pass, för annars är du inte välkommen. Och permanent uppehållstillstånd ska försvinna helt.

Frågan gick till Johan Pehrson: Vad är egentligen det liberala i den kommande migrationspolitiken? ”Vi ser till att vi värnar internationella konventioner och asylrätten. Men denna del innehåller sött, och salt.”

Jo, den gör väl det. Men mest för dem du svek. Nu kan man förvisso komma hit, men permanent uppehållstillstånd finns inte mer. Den som behöver fly från krig och konflikter ska aldrig få känna att den är trygg igen, inte förrän läget är bra där han flydde ifrån.

Johan Pehrson är nöjd med att biståndet bara kommer minska lite (det framgår inte hur mycket), men på frågan om hur han ställer sig kring att 6 400 kvotflyktingar ska bli 900 märker man att han är tagen. Han samlar sig snabbt: ”Jag hade haft andra ingångar, men jag står bakom det här.”
Grattis Liberalerna. Ni hade lite andra ingångar, men ni står bakom det här. Fy fan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV