Radar · Miljö

BCG: Alternativt protein – en av de bästa klimatåtgärderna

Enligt en enkätundersökning från BCG är en tredjedel av konsumenterna villiga att byta till alternativa proteiner, om det har en stor positiv påverkan på klimatet.

Konsultföretaget Boston consulting grupp, BCG, har räknat ut klimatnyttan per investerad dollar för en rad olika klimatåtgärder. Deras slutsats är att en övergång till alternativa proteinkällor är en av de bästa åtgärderna för klimatet.

BCG:s uträkningar visar att ett byte till växtbaserade proteinkällor är tre gånger mer effektivt för klimatet än att tillverka fossilfritt cement och stål och hela 22 gånger mer effektivt än att ställa om flygsektorn. Därför menar konsultföretaget att det bör investeras mer i livsmedelssektorn. Det rapporterade tidningen Aktuell hållbarhet på tisdagen. 

Enligt BCG:s uträkningar kommer alternativa proteinkällor stå för 11 procent av all proteinkonsumtion år 2035. Men med hjälp av teknik, lagstiftning och investeringar kan den siffran öka till 22 procent.

”Vår konsekvensanalys visar att omvandling av protein är ett av de bästa verktygen som finns för att bekämpa klimatkrisen”, skriver företaget i ett blogginlägg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV