Radar

Ny tåglinje öppnar upp Europa

Det nya nattåget till Hamburg har premiär 1 september.

Nu öppnas nya möjligheter för den som vill resa miljövänligt. Ett nytt nattåg mellan Stockholm och Hamburg innebär också att det nu är möjligt att ta tåget till England på ett dygn. Premiär för den nya tåglinjen sker 1 september.

Det nya nattåget från Stockholm mot Hamburg avgår 17.34 och i den motsatta riktningen, Hamburg-Stockholm 21.55. Därefter kommer rutten att trafikeras i princip varje dag, året om.

– Vi märker redan nu att efterfrågan är stor och vi har höga förväntningar på nattåget till Hamburg, säger Mats Almgren, direktör för kommersiell trafik på SJ.

Biljetterna är tillgängliga genom flera europeiska säljkanaler och till de första turerna är biljetterna redan så gott som slutsålda. På sin väg från Stockholm till Hamburg stannar tåget vid flera svenska stationer och passerar sedan bland annat Köpenhamn och Odense i Danmark innan man når slutdestinationen, Hamburg Altona 6.30 på morgonen.

"Mycket att erbjuda"

Det innebär att man sedan kan nå många olika destinationer i Europa om man vill fortsätta sin färd. Men Hamburg är i sig själv en växande turistdestination.

– Hamburg har mycket att erbjuda och har besökare från hela världen. Däremot har svenskarna ännu inte helt och hållet upptäckt Hamburg, men nu får de chansen, säger Mats Almgren.

Den nya linjen innebär även att det går att ta sig till eller från England på ett drygt dygn med tåg. Men då får man byta tåg i Köln och Bryssel. På den sträckan går tyska ICE-tåg med restaurangvagn. Mellan Hamburg och Köln är det i stället bekväma intercitytåg som trafikerar sträckan. Åker man från Stockholm 17.34 är man framme i London klockan 19 dagen därpå.

Enligt Mark Smith, känd som ”The man in seat 61” och en av auktoriteterna på europeisk tågtrafik i Europa, håller samtliga tåg som trafikerar vägen mellan Hamburg och London hög standard och erbjuder god komfort och service. På hans resesajt finns mer detaljerad information kring resealternativen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV