Krönikor

Trumpanhängare tror att demokrater vill ha sex med deras barn

Vad fick republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene att twittra att tre likaledes republikanska senatorer, Mitt Romney, Lisa Murkowski och Susan Collins, var ”pro-pedofiler” för att de röstat för att godkänna Bidens kandidat till högsta domstolen?

Den enkla förklaringen är att hon påstås ge för lindriga straff till barnporrsinnehavare. Detta är redan motbevisat av att hon egentligen ligger där de flesta andra domare ligger – även sådana Trump utnämnt – men för ”klan mom”, som Jimmie Kimmel kallar henne, spelar ju fakta ingen roll.

Men detta är inte hela historien. Just pedofilianklagelser har blivit fokus för Trumplägret. I de yttersta stollighetshörnen där Qanon bor är alla demokrater – i alla fall politikerna – pedofiler som för övrigt även äter barn. Och även mer normala Trumpanhängare drar en bisarr linje från hbtq-personer till pedofili. Detta har bland annat resulterat i ”don’t say gay”-lagen som just trätt i kraft i Florida.

Försvarare säger att den bara förbjuder skolpersonal att undervisa barn upp till tredje klass i sexuell läggning, och de får inte heller upplysa dem om att människor kan byta kön. Vem kan väl vara emot det? Inte ska väl barn behöva undervisas om sådant?

Men problemet är dels att den är så vagt skriven, och dels att den ger föräldrar rätt att stämma en skola om de inte lyder. Det innebär att den lärare som bytt kön eller som är homosexuell inte ens kan svara på frågor, och skolor riskerar att behöva använda sina medel till att bekosta advokater.

Fanns det ett problem? Guvernör DeSantis har ett exempel, som är falskt.
Men republikanerna i Florida, och andra stater är på väg att ta efter, menar att små barn uppmanas bli homosexuella och att de luras till att välja bort det kön de fötts till.

Vad har då detta med pedofili att göra? Jo, detta knyts ihop till ”grooming”-anklagelser. Woke:a lärare lär helt enkelt ut om homosexualitet och könsbyte i syfte att få barnen att vilja ha sex med vuxna.

I Florida ligger gigantiska Disney World. Och även om Disney rent allmänt varit sega när det gäller hbtq-frågor gick de, efter tryck från sina anställda, ut och kritiserade DeSantis, trots att de tidigare skänkt pengar till hans och många andra republikaners kampanjer.

Motreaktionen på Disneys motreaktion har nu blivit att hela Disney anklagas för att vara pedofiler. Mickey is a groomer, skämtade Washington Post häromdagen. Och DeSantis hotar med att ta bort anläggningens privilegier.

Men hur går man då från homosexualitet till pedofili? Ett problem ligger kanske i själva ordet ”sexuell läggning”, det vill säga ”sexual orientation” på engelska. Lika lite som den heterosexuella kvinna som säger ”detta är min man” ägnar sig åt sexualupplysning gör ju den som säger ”detta är min fru” det.

Vi har inte sett mycket av den här debatten i Sverige, men det som händer på andra sidan Atlanten brukar spilla över till oss.

Bidens ”secretary of transportation”, ungefär ”transportminister”, är Pete Buttigieg, och han är gift med en man. Häromdagen utbrast ”klan mom”, under ett föredrag, att han skulle hålla sig borta från hennes döttrars badrum (?).

Förklaring behövs dessvärre inte. För Trumpanhängarna sitter allt ihop. Homosexuella, transpersoner, alla demokrater, deras nyvalda svarta, kvinnliga domare, woke:a lärare och nu även Disney. Alla är ute efter att ha sex med deras barn, efter att de talat om för dem att de har fel kön.

Ketanji Brown Jackson är USA:s första svarta, kvinnliga domare i högsta domstolen.

Marine Le Pen ligger alldeles för bra till i franska presidentvalet för att det ska kännas bekvämt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV