Radar · Djurrätt

Nya försök att skada hundar i Malmö

Polisen uppmanar hundägare i Malmö att vara uppmärksamma på sina promenader.

Polisen i Malmö har fått in tre anmälningar om försök att skada hundar där bröd och köttbullar ska ha preparerats med glas, häftstift eller småspik.

– Det är inte någon frisk människa som håller på med det här, säger polisens presstalesperson Nils Norling, till TT.

Vid 08.30-tiden på tisdagen hittades brödbullar med glassplitter i Limhamn. Runt en timme senare kom två olika anmälningar om köttbullar på marken med häftstift eller småspik i vid Bobergsängen och Mariedalsvägen i Malmö.

Anmälningarna kommer efter flera månaders uppehåll efter liknande incidenter, vilket Expressen var först att rapportera om.

Sedan hösten 2020 har polisen har fått ett 50-tal anmälningar från i princip alla delar av staden om upptäckta köttprodukter och bröd som har preparerats med glas, rakblad, spikar, häftstift eller andra vassa föremål.

Händelserna rubriceras som förgöring – när någon avsiktligt sprider gift, smitta eller annat som riskerar att skada växter och djur. Enligt polisen finns ett bekräftat fall där en hund skadat tassen efter att ha trampat på en brödbit med glas.

Fallen är svårutredda och än så länge finns ingen misstänkt, enligt Norling. Han uppmanar hundägare att vara uppmärksamma, då polisen sett hur bröd och köttprodukter exempelvis placerats under buskage där hundar rör sig.

– Det viktigaste för oss är att alla som hittar bröd eller köttprodukter som är preparerade hör av sig till oss och om man ser när det pågår ska man ringa 112, säger han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV