Radar · Politik

Språkrören: “En vision om ett mänskligare Sverige”

Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi.

Jubel utbröt på Miljöpartiets valvaka i Stockholm när resultaten från TV4:s valdagsundersökning och SVT:s vallokalsundersökning presenterades. Enligt den senare förutspås MP få 5,8 procent av rösterna. Strax innan höll språkrören Märta Stenevi och Per Bolund tal där de noterade det ökade behovet av antirasistisk och klimateffektiv politik.

När språkrören tog till orda på Miljöpartiets valvaka var tonen övervägande positiv, trots det hårda klimatet som präglat valrörelsen.

– Det har blåst kalla vindar, från Ukraina, från blått håll, från alltmer alarmerande klimatrapporter.

— Det är lätt att man hukar sig när det blåser, men vi har stått upp och hållit fast vid våra värderingar, sa Per Bolund.

Enligt Per Bolund har det under valrörelsen blivit tydligt att det behövs en motkraft i svensk politik och fick medhåll av Märta Stenevi.

– Vi har gått till val i en mörk tid med hoppfull, ljus politik, med budskap om ett mänskligare Sverige. Att alla människor är viktiga, värdefulla och värda en framtid. Vi övergav inte klimatpolitiken för att den plötsligt blev omodern och vi överger inte antirasismen.