Radar · Politik

“Röstar alltid på valdagen”

Lång kö för att rösta i vallokalen på Fågelbacksskolan i Malmö på söndagseftermiddagen.

Vissa sitter uppe och väntar på valresultatet medan andra föredrar att ge sig till tåls till dagen efter. Syre har frågat ett antal väljare om just deras valdagstraditioner.

Anna Suvanna Deebang, lärare, Rågsved

Jag valvakar inte sedan 2010. Blev för deppigt med SD:s framfart. Somnade och vaknade med en
klump i magen det valet. Nu röstar jag och läser utgången imorgon.

Frida Jacobsen Zellinger, kommunikatör, Södermalm

Jag röstar alltid på själva valdagen. Ikväll kommer jag sitta ensam hemma med barnen och bita på naglarna.

Mattias Christensen, affärsområdesansvarig, Kärrtorp

Jag har ingen direkt tradition kring att rösta. Jag har tidigare både förtidsröstat och röstat på valdagen. Sen brukar jag kolla på SVT:s sändning och twitter tills jag går och lägger mig!

Mikaela Pietrzak, strategisk kommunikatör, Årsta

Jag gör egentligen inte mer än att ha bevakningen på hemma, det har jag alltid haft. I år känns det extra viktigt. Ikväll kommer jag vara själv hemma med mina barn så jag hoppas att vi kommer att kunna prata om valet tillsammans.

Madeleine Persson, pr-konsult, Midsommarkransen

Jag röstar alltid i förtid, för jag hatar att stå i kö. Nu fick jag dock ändå stå i kö när jag röstade i Liljeholmen i Stockholm. Jag brukar inte valvaka men detta år är jag så nervös och vill vara bland bra människor så jag ska gå på vänsterpartiets valvaka.

Juliana Alonso, klimataktivistisk kommunikatör, Södermalm:

Vi har ingen särskild tradition. I några år brukade vi träffas med några vänner, äta gott och följa valet tillsammans. Men dels har det blivit svårare med barnen att det är en skoldag dagen efter… men så har det också blivit sådana nagelbitare man vill kunna lägga sig i en liten hög med filt över huvudet om man känner för det.