Radar · Inrikes

Städerskan: Varit i bostaden tidigare

Den efterlysta kvinnan frihetsberövades vid statsminister Magdalena Anderssons (S) bostad.

Den efterlysta kvinna som frihetsberövades utanför statsminister Magdalena Anderssons (S) bostad säger nu till Expressen att det inte var första gången hon var i villan.

Expressen avslöjade i helgen att en kvinna som arbetade som städare hos statsminister Magdalena Andersson (S) var efterlyst efter ett avvisningsbeslut. Kvinnan frihetsberövades efter att personer från städfirman av misstag utlöst ett larm i huset, vilket gjorde att polis kom till platsen.

Städfirman har, enligt Expressen, hävdat att kvinnan inte ska ha varit inne i bostaden och att de anställda vid varje städtillfälle fått identifiera sig när de skulle in i villan.

Den frihetsberövade kvinnan säger nu i en intervju med Expressen att hon var på väg in i villan för att städa när larmet utlöstes. Kvinnan berättar också att hon varit inne i statsministerns villa vid ett tidigare tillfälle. Det ska ha varit någon gång under hösten 2021, skriver Expressen.

– Det här var andra gången som jag skulle in i bostaden, säger hon till tidningen.

Hon säger också att hon inte blivit kontrollerad när hon kommit för att jobba i bostaden.

– Det finns ingen kontroll. Det enda är larmet. Det är en vanlig villa. Det finns inga vakter eller poliser som övervakar huset.

Hon säger också att hon inte var informerad om att det var statsministern som bodde i huset.

– Jag visste att det var någon viktig men inte någon av så hög rang.

Polisen kommer nu att upprätta en anmälan om brott mot utlänningslagen mot kvinnans arbetsgivare, rapporterar SVT Nyheter. Det kan även bli aktuellt med en anmälan mot kvinnan.

– Troligtvis en anmälan gällande den anställde, det är vad jag vet. Det är brott mot utlänningslagen, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT.