Radar · Utrikes

Trump kritiserar USA: ”Måste kräva förhandlingar”

USA:s förre president Donald Trump kritiserade under ett tal i Arizona i helgen Biden-administrationen för dess uttalanden om kriget i Ukraina.

USA:s före detta president Donald Trump kritiserar USA för att ”säga exakt fel saker” till Ryssland och att det riskerar att sluta i ett tredje världskrig.

”Vi måste omedelbart kräva förhandlingar om ett fredligt slut på kriget i Ukraina, annars hamnar vi i ett tredje världskrig och det blir ingenting kvar av vår planet”, sa Trump under ett tal på lördagen, uppger bland annat Sky news.

Biden: ”Har aldrig varit så här nära Armageddon”

Trumps kritik kommer efter ett uttalande av USA:s president Joe Biden, som i ett svar på Rysslands kärnvapenhot, varnade för ett Armageddon, vilket innebär den sista striden, eller det sista slagfältet, enligt i Uppenbarelseboken, också tolkad som jordens undergång. Biden sa bland annat att Armageddon inte har varit så här nära sedan Kennedy och Kubakrisen.

– Även bruk av mindre taktiska kärnvapen kan hota världen. Jag tror inte att det finns någon möjlighet att använda enklare taktiska kärnvapen utan att att det slutar med Armageddon, sa Joe Biden i torsdags.

Uttalandet har väckt reaktioner och fick bland annat Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre att backa från påståendet.

– Vi ser inga indikationer på att Ryssland förbereder användandet av kärnvapen, sa hon på pressträff på fredagen, enligt Expressen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV