Radar · Utrikes

Dödssiffran stiger efter attack mot bostadshus

Räddningsarbetare vid rasmassor efter en raketattack mot ett bostadshus i staden Tjasiv Jar.

Minst 15 personer har dödats i en rysk raketattack mot ett femvåningshus i staden Tjasiv Jar i östra Ukraina, enligt ukrainsk räddningstjänst.

Dödssiffran har stigit under dagen, och många befaras också ligga kvar under rasmassorna.

Fem personer som suttit fast under bråten har räddats och räddningstjänsten har även kommit i kontakt med ytterligare personer vid liv under rasmassorna. Ett intensivt räddningsarbete pågår.

Pavlo Kyrylenko, guvernör i regionen Donetsk skriver på Telegram att staden attackerats med ryska så kallade Uragan-raketer. Tjasiv Jar har omkring 12 000 invånare och ligger cirka två mil sydöst om Kramatorsk, som enligt vissa bedömare väntas bli ryssarnas nästa mål i Donetsk.

Trots en minskad rysk framryckning under senare dagar har artilleribeskjutningen i regionen Donetsk varit fortsatt ihållande. Flera civila dödsoffer har rapporterats de senaste dygnen från städerna Kramatorsk och Slovjansk, som är de två största i regionen och fortfarande kontrolleras av Ukraina.

Kyrylenko beskriver angreppen som urskiljningslösa och inriktade på bostadsområden och infrastruktur. Guvernören har tidigare sagt att 350 000 civila bör evakueras från regionen för att underlätta försvaret och rädda liv.