Radar · Politik

Yüksel återvald som ledare – splittrar partiet Nyans

Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel.

Kritiserade Mikail Yüksel har återvalts som partiledare för Nyans på helgens extrainsatta kongress. Flera medlemmar lämnade mötet i protest och planerar att starta ett nytt parti, skriver Expressen.

– Oppositionen inser att det inte går att rädda Nyans längre efter denna odemokratiska och orkestrerade extra kongress, och därför kommer det att bildas ett nytt parti, säger Hassan Khan, en av partiets grundare, till tidningen.

Partiet Nyans nådde framgångar i höstens val, med mandat i kommunfullmäktige i Botkyrka och Landskrona, men har skakats av en intern strid den senaste tiden.

Inför extrakongressen i Rinkeby i Stockholm har det tagits fram en rapport riktad mot Mikail Yüksel och den interna oppositionen har velat få honom utesluten.

Men på lördagen fick Yüksel ändå fortsatt förtroende.

– Nyans förnyas och rensas på okunniga och problemmakare. Det var några som var missnöjda på kongressen men det går inte att göra alla nöjda, säger han till Expressen.

– Vi har lärt oss av det som har hänt och dragit lärdomar.

Sead Busuladzic, kommunpolitiker i Landskrona, utmanade om partiledarrollen. Han anser att partiet varit för toppstyrt och är kritisk till hur vissa frågor hanterats, exempelvis desinformationskampanjen om att socialtjänsten kidnappar barn till muslimska föräldrar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV