Radar · Politik

Syres ledarskribent kommenterar i Sveriges radio

Mattias Gönczi har kommenterat två av partiledarutfrågningarna i Sveriges radios Ekot.

Syres ledarskribent Mattias Gönczi har deltagit i Sveriges radios Ekots program där ledarskribenter kommenterar Ekots partiledarutfrågningar.

Gönczi kommenterade dagens utfrågning av Miljöpartiets språkrör Per Bolund tillsammans med Borås tidnings ledarskribent Kajsa Kettil. De två kommenterade även måndagens utfrågning av Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Även om Mattias Gönczi är emot att sätta betyg så gav han Per Bolund en trea för sin utfrågning. Han tyckte att språkröret hade kunnat svara tydligare bland annat på frågan om export av vapen till Turkiet. Han tyckte även att Bolund bemötte dilemmat med gruvbrytning ställt mot behovet av nya metaller för en omställning på ett bra sätt. Kommentarerna i sin helhet han du höra här.

I måndagens kommentar på Ulf Kristerssons utfrågning fick moderatledaren en tvåa av Gönczi. Det på grund av det han inte svarade på.

– Han nämner ju inte klimatet överhuvud taget. Det är ju tråkigt eftersom vi ser en period med så enormt mycket problem kring klimathotet. Vi får allt större och större effekter ute i världen, sade han till Ekot och tillade att en partiledare för ett av Sveriges största partier behöver adressera detta.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV