Radar · Inrikes

Klimatrebeller uppmanar: Glöm klimatångesten för en kväll

Extinction Rebellion har mest gjort sig kända för spektakulära manifestationer och opinionsbildning för att rädda klimatet. Nu uppmanar man folk att pausa klimatångesten och dansa för klimatet istället.

Rättelse! Det är lördagen den 9 april som Extinction Rebellion bjuder in till fest i Högdalen, Stockholm och inget annat datum.

På scenen kommer bland andra Johan Ehrenberg och Stefan Sundström uppträda samt Unconditional Love, Kieli, Linnea Lidberg, Rootslagen, Wittmar, Afrobeatos Sun citadel Dance club.

Platsen är kulturhuset Cyklopen som är ett självförvaltat och frihetligt kulturhus i Högdalen. Där bedrivs folkbildning, musik, scen-, litterär- och ljudkonst, hantverk, odling, självorganisering och gemenskap.

Kulturhuset byggdes frivilliga krafter och tog tre år att färdigställa och invigdes 2013. Under sommaren 2020 byggdes även en amfiteater, och bygglov ska finnas också för en framtida utomhusscen och ett växthus.

Cyklopen uppger att verksamheten ”syftar bland annat mot att fungera som ett stöd i vardagen men samtidigt påminna om att vardagen skulle kunna se helt annorlunda ut”.