Glöd · Ledare

Utan karensdagen skulle vi slippa nysa på varandra

I början på veckan rapporterade SR om att en utredning från Försäkringskassan visar att ”slopandet” av karensdagen sannolikt hjälpt till att mildra pandemin.

Det låter också rimligt, just att vi kunnat gå hem så fort vi fått symptom har ju uppenbarligen påverkat andra sjukdomar, som till exempel vinterkräksjukan, så det vore ju märkligt om det inte hade haft någon påverkan överhuvudtaget på det här.

Tyvärr är det inget som regeringen kommer hörsamma. Snabbt gick Ardalan Shekarabi ut och konstaterade att de inte har några planer på att låta förändringen bli permanent.

Det är synd, för karensdagen är ett gissel. Den håller människor på jobbet, halvsjuka och krassliga, för att de känner att det kostar för mycket att vara hemma. Människor som mår dåligt och smittar andra. Man hade önskat sig att åtminstone en världsomspännande pandemi hade kunnat vända på perspektiven.

Men när allt kommer omkring är det fortfarande arbetshjulet, ekonomisk tillväxt och BNP som kommer före människor och livskvalitet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV