Radar · Djurrätt

Damberg vill ha Andersson som S-ledare

"Magdalena Andersson är rätt kvinna", säger inrikesminister Mikael Damberg och sällar sig till flera tunga S-politiker och S-distrikt som nu ställts sig bakom att finansministern väljs till partiledare.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) vill ha finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare för Socialdemokraterna, säger han på en pressträff.

– Jag kan berätta att jag inte är en kandidat till partiledare i Socialdemokraterna. De som känner mig vet att jag inte varit det under lång tid – jag har fattat mitt beslut för länge sedan, säger Damberg och fortsätter:

– Jag tycker att Socialdemokraterna har en väldigt stark kandidat i Magdalena Andersson. Hon har det ledarskap som krävs i en ganska svår tid. Hon har också bevisat sig inte bara hemma utan även internationellt. Hon har också en förmåga att ena partiet inför den viktiga valrörelsen. Hon är rätt kvinna att leda det socialdemokratiska paritet till valvinst, säger Damberg.

Han har av många betraktats som den kanske hetaste kandidater att utmana Magdalena Andersson om partiledarposten.

Tidigare har energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist uttalat sitt stöd för Magdalena Andersson. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi har gjort klart att han inte kandiderar.
S-distrikten Skåne, Värmland, Halland, Skaraborg och Fyrbodal har nominerat Andersson som ny partiledare. SSU har också lagt in sitt ord för henne.

Ny partiledare för Socialdemokraterna väljs på partiets kongress i början av november.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV