Energi · På gång

På gång

Gävle tingsrätt meddelar i dag dom mot de personer som står åtalade för mordförsök på en tjetjensk regimkritiker.

8/1 Gävle tingsrätt meddelar dom mot två personer som åtalats för inblandning i mordförsöket på en tjetjensk regimkritiker i Gävle.

Unga miljökämpar frågar ut MP:s språkrörskandidater

9/1 Den 31 januari ska Miljöpartiet välja ett nytt kvinnligt språkrör. Men vilka är egentligen de som kandiderar? Hur ställer de sig i frågor om allt från artskydd och biobränslen, till klimatflyktingar och förbud mot affärsflyg? Vilken värld vill de lämna efter sig åt barn och unga? Fältbiologerna arrangerar en digital utfrågning av Miljöpartiets språkrörskandidater, där unga miljöintresserade får ställa frågor.

Val i Kazakstan

10-12/1 Val till parlamentet i Kazakstan.

Folk och försvars rikskonferens

11/1 Folk och försvars rikskonferens genomförs digitalt med talare på plats i Stockholm. Programmet kommer att delas in i fem block per dag med ett tema per block som berör försvar, säkerhet och krisberedskap.

Ett år sedan första dödsfallet till följd av coronaviruset

11/1 Ett år sedan Kina bekräftar det första dödsfallet i viruset i Wuhan. En 61-årig man som smittats på marknaden ska ha dött den 9 januari.

EMA beslut om Modernas coronavaccin

12/1 Läkemedelsmyndigheten EMA i Amsterdam väntas ta beslut om godkännande av Modernas coronavaccin.

Ett år sedan första rapporterade fall av coronaviruset utanför Kina

13/1 Ett år sedan WHO rapporterar om det första coronavirusfallet utanför Kina, en kvinna som anlänt till Thailand från Wuhan.

Att marknadsföra bilar med miljöargument - vad gäller?

14/1 Bil Sweden arrangerar ett digitalt seminarium om regler och riktlinjer gällande miljöpåståenden vid marknadsföring av bilar till konsument. Charlotte Söderlund från Konsumentverket, Gunilla Welander från RO, Jakob Rönnerbäck från RO, David Norrbohm från MRF, samt Anders Norén och Ulf Svensson från Bil Sweden medverkar.

Val i Uganda

14/1 President- och parlamentsval i Uganda.

EU-kommissionen inviger Portugals ordförandeskap

14/-151 EU-kommissionen besöker Portugal för att officiellt inviga landets ordförandeskap i ministerrådet. Datumen är preliminära.