Energi · På gång

På gång

Det internationella nätverket Extinction rebellion har arrangerat många aktioner runt om i världen.

7/1 Aktivister från Extinction rebellion arrangerar stödmanifestation för åtalade aktivister utanför Stockholms tingsrätt.

Ett år sedan Kina bekräftar coronaviruset

7/1 Ett år sedan kinesiska myndigheter bekräftade att viruset i Wuhan identifierats som ett nytt coronavirus.

Dom om mordförsök på tjetjensk regimkritiker

8/1 Gävle tingsrätt meddelar dom mot två personer som åtalats för inblandning i mordförsöket på en tjetjensk regimkritiker i Gävle.

Unga miljökämpar frågar ut MP:s språkrörskandidater

9/1 Den 31 januari ska Miljöpartiet välja ett nytt kvinnligt språkrör. Men vilka är egentligen de som kandiderar? Hur ställer de sig i frågor om allt från artskydd och biobränslen, till klimatflyktingar och förbud mot affärsflyg? Vilken värld vill de lämna efter sig åt barn och unga? Fältbiologerna arrangerar en digital utfrågning av Miljöpartiets språkrörskandidater, där unga miljöintresserade får ställa frågor.

Val i Kazakstan

10-12/1 Val till parlamentet i Kazakstan.

Folk och försvars rikskonferens

11/1 Folk och försvars rikskonferens genomförs digitalt med talare på plats i Stockholm. Programmet kommer att delas in i fem block per dag med ett tema per block som berör försvar, säkerhet och krisberedskap.

Ett år sedan första dödsfallet till följd av coronaviruset

11/1 Ett år sedan Kina bekräftar det första dödsfallet i viruset i Wuhan. En 61-årig man som smittats på marknaden ska ha dött den 9 januari.

EMA beslut om Modernas coronavaccin

12/1 Läkemedelsmyndigheten EMA i Amsterdam väntas ta beslut om godkännande av Modernas coronavaccin.

Ett år sedan första rapporterade fall av coronaviruset utanför Kina

13/1 Ett år sedan WHO rapporterar om det första coronavirusfallet utanför Kina, en kvinna som anlänt till Thailand från Wuhan.