Radar · Politik

Federley ställer upp i kyrkoval: “Vill ge tillbaka”

Federley börjar ta sig tillbaka till politiken genom att kandidera till kyrkovalet i sin hemkommun Gagnef.

Fredrick Federley  (C) ställer upp i kyrkovalet i Gagnef. “Vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt”, säger han till P4:a Dalarna.

Den före detta EU-parlamentarikern Fredrick Federley lämnade politiken när det uppdagades att hans tidigare sambo dömts för flera grova sexuella övergrepp mot barn.

Federley har fördömt brotten och tagit kraftigt avstånd, i november sjukskrev han sig och i december 2020 lämnade han sina politiska uppdrag.

I slutet av mars deltog han i Carina Bergfeldts talkshow i SVT och sa efteråt att deltagande det var det värsta han gjort och att han upplevde frågorna som insinuanta.

Sydsvenskans kulturmedarbetare Rakel Chukri ansåg efteråt att han inte borde ha medverkat eftersom han fortfarande var utmattad och sjukskriven efter allt som hänt. Många frågor förblev obesvarade enligt, Chukri.

Federley själv var besviken efter intervjun och skrev på ett inlägg på sin Facebooksida, enligt Aftonbladet, att: ”Många frågor var insinuanta vilket jag också markerar emot. Flera av frågorna som ställdes var djupt gränslösa”.

Men i programmet sa han också att han inte var negativ till en politisk comeback.

Nu, bara fyra månader efter skandalen briserade, och Federley lämnade sina politiska uppdrag, tar han alltså nya steg mot politiken.

Det är inom sin hemkommun Gagnef som han kandiderar till kyrkovalet.

–Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt”, säger han, till P4 Dalarna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV