Radar · Mänskliga rättigheter

Aktivistledare i Hongkong döms igen – får sitta ännu längre i fängelse

Aktivisten Joshua Wong, i mitten av bilden, tillsammans med aktivisten Tiffany Yuen Ka-wai, till vänster, på väg in till en rättegångsförhandling i Hongkong i oktober förra året.

Hongkongaktivisten Joshua Wong, som redan sitter fängslad, döms till ytterligare ett fängelsestraff av de kinesiska myndigheterna. Enligt Reuters uppges det vara en manifestation som ägde rum förra året som ligger till grund för domen.

Det är manifestationen som genomfördes den 4 juni förra året, till minne av massakern på Himmelska fridens torg 1989, som gör att demokratiaktivisten Joshua Wong nu döms till fängelse – igen.

Joshua Wong, tidigare en av ledarna för demokratirörelsen Demosisto, sitter redan fängslad för att ha deltagit i de stora demokratidemonstrationerna i Hongkong 2019. Domen föll mot bakgrund av den starkt kritiserade säkerhetslag som klubbades i genom i Hongkong i somras.

Den nya domen innebär att Wong kommer få sitta i fängelse i ytterligare tio månader efter att det nuvarande straffet har avtjänats. Även det tidsbestämdes till tio månader.

Läs även: Fängelse för ledande aktivister i Hongkong

Läs även: Kina godkänner säkerhetslag

Läs även: Demonstrant: Det är nu eller aldrig för Hongkong

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV