Radar · Nyheter

Senaste nytt – livebevakning

Välkomna att följa nyhetsflödet måndagen den 6 december – med Syres reportrar Katarina Andersson och Björn Danielsson!

Försäkringskassans kontroller av fusk ökar

Försäkringskassans kontroller av utbetalda bidrag har ökat med nästan 35 procent de senaste två åren, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Fram till slutet på november hade cirka 28 000 kontroller gjorts.
by Syre
Updated: Dec 06, 13:42
Sync

Foto: Alastair Grant/TT
Tackade nej till 300-miljonersreklam

Hollywoodstjärnan George Clooney förklarar i en intervju med The Guardian hur han erbjöds stora mängder pengar för att göra reklam för ett flygbolag.

– Jag blev erbjuden 35 miljoner dollar för en dags jobb. Det var en reklamfilm för ett flygbolag. Men jag pratade med Amal (Clooney, advokaten som är hans fru sedan 2014, reds anm) och vi beslutade att det inte skulle vara värt det, säger George Clooney till tidningen enligt TT.

Flygbolaget var nämligen nära knutet till det land det verkar i.

George Clooney gör reklam för kaffe och sitt eget tequila-märke, skriver Resume.

by Syre
Dec 06, 13:17
Sync
Helt jämställd regering i Tyskland

När tillträdande förbundskansler Olaf Sholz presenterar sin nya regering är det i jämställdhetens tecken. Av de 16 ministrarna är 8 kvinnor och 8 män, uppger TT. Bland annat blir Christine Lambrecht försvarsminister och Nancy Faeser inrikesminister, båda representanter för Sholz socialdemokratiska parti, SPD. Regeringen ska godkännas i det tyska parlamentet på onsdag.

by Syre
Updated: Dec 06, 12:38
Sync
Mänskliga Rättighetsdagarna
Mänskliga rättighetsdagarna är igång

Mänskliga Rättighetsdagarna har startat, i år på Svenska Mässan i Göteborg , och pågår i dag och imorgon (6-7 december). Det finns möjlighet för alla att ta del av delar av programmet då de streamar programmet från Kongresshallen live på sin Facebook-sida. Här finns den!

Just nu pratar Anna Wigenmark, Barakat Ghebrehawariat, Elena Namli och Maria Leissner om årets tema: Mänskliga rättigheter + demokrati = Sant!
by Syre
Updated: Dec 06, 09:58
Sync

Foto: AP/TT

Fyra års fängelse för Suu Kyi
Myanmars avsatta ledare Aung San Suu Kyi döms till fyra års fängelse, meddelar en talesperson för den styrande militärjuntan. Domen är den första i en rad med flera åtal som väntar exledaren. Läs mer här!
by Syre
Dec 06, 09:44
Sync

Foto: Maja Suslin/TT
Brist på fågelfrö efter extremväder

Det råder just nu brist på fågelfrö efter sommarens dåliga skörd, rapporterar P4 Kronoberg.

Det är framför allt solrosfrön som är svårt att få fram, vilket har fått priserna att stiga.

– Anledningen är det extremväder som var i Europa under sommaren med kraftiga regnväder blandat med torka, säger Martin Borgström, vd på Nelson Garden i Tingsryd, en av de större leverantörerna av fågelfrö, till radion.

TT

God morgon och välkomna att följa Syres nyhetsbevakning måndagen den 6 december.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV