Energi · På gång

På gång

I morgon, fredag, diskuteras Sveriges elförsörjning i riksdagen.

4/3 Opec och icke-Opecländer håller digitalt ministermöte i Österrike.

Särskild debatt om Sveriges elförsörjning

5/5 Riksdagen håller en särskild debatt om Sveriges elförsörjning. Debatten har begärts av Sverigedemokraterna. Från regeringen deltar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S).

Dag för fred

5/3 I dag uppmärksammas Världsböndagen för fred.

Folkomröstning i Schweiz

7/3 Schweiz håller folkomröstningar om bland annat om användandet av burqa.

Tempo dokumentärfestival 2021

8–14/3 Filmfestivalen Tempo är i år helt digital. Årets tema är Tempo flyttar hem. I programmet finns både internationella och svenska dokumentärer, ljud- och radioverk, frågestunder med filmskapare och en mängd annat.

Internationella kvinnodagen

8/3 I dag uppmärksammas Internationella kvinnodagen.

Hur kan EU stärka kvinnors rättigheter under covid-19-krisen?

8/3 Europaparlamentet i Sverige arrangerar ett digitalt panelsamtal om hur EU kan stärka kvinnors rättigheter under covid-19-krisen. EU-parlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C), Alice Bah Kuhnke (MP), Heléne Fritzon (S), Arba Kokalari (M), Jessica Stegrud (SD) med flera medverkar.

Pandemi och patriarkat

8/3 Länsstyrelsen Västra Götaland med flera bjuder in till ett livesänt samtal om coronapandemins påverkan på kvinnors och mäns livsvillkor. Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi, och Jessica Schiefauer, flerfaldigt Augustprisad författare, samtalar om jämställdhet under pandemin.

Abortdemonstrationer i Polen

8/3 Demonstrationer är utlysta i Warszawa mot de nya abortreglerna.

EU-bistånd kopplat till pandemin

9/3 EU-kommissionen presenterar förslag om bistånd kopplats till coronapandemin.

Klimatkeynesianism efter pandemin – hur gör vi omställningen rättvis och populär?

10/3 Stimulansåtgärder efter pandemin kommer prägla den ekonomiska politiken kommande år och forma kursen för Sveriges klimatomställning. Övergången till fossilfrihet måste bli socialt rättvist och politiskt genomförbart i hela landet. Katalys arrangerar panelsamtal.

Högerfront mot public service

10/3 Tankesmedjan Tiden arrangerar ett digitalt seminarium om en ny rapport, Högerfront mot public service, som handlar om varför M, SD och KD är kritiska till public service, trots att deras väljare har högt förtroende för SVT och Sveriges Radio.

Staten behöver ge en officiell ursäkt till dem som bott på institution

10/3 DHR och FUB tillsammans med Liberalerna arrangerar ett digitalt riksdagsseminarium om varför staten behöver ge alla som placerades på Vipeholmsanstalten och andra institutioner för personer med funktionsnedsättning en offentlig ursäkt.

Ekofascism – hur möter miljö- och klimatrörelsen hotet från högerextremismen?

10/3 Vad är ekofascism? Hur möter klimat- och miljörörelsen påverkanskampanjer från rasistiska och högerextrema rörelser? Hur ser vi till att införliva klimaträttvisa och antirasistiska perspektiv i allt vårt arbete? Färnebo folkhögskola med flera arrangerar ett webbseminarium.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV