Glöd

Centerpartiet – rösta för lättnader i gymnasielagen i dag

"Ge kraft åt de unga människor som nu varit i Sverige i sex års tid, och inte vill annat än att få lugn och ro, och bygga upp sina liv" uppmanar Rasmus Ling (MP) centerpartisterna.

”Vi vill ge kraft åt varje människa”. Det kan vi läsa i betalda annonser i tidningar, hemsidor på sociala medier, prydda av Annie Lööf. I dag, torsdagen den 3 juni, har ni chansen, Centerpartiet. Då röstar riksdagen om att göra lättnader i gymnasielagen. Ge kraft åt de unga människor som nu varit i Sverige i sex års tid, och inte vill annat än att få lugn och ro, och bygga upp sina liv.

För ett år sedan gjorde Centerpartiets Jonny Cato ett utspel om att coronapandemin har slagit hårt och att det därför är rimligt att göra förändringar av gymnasielagen. Riksdagen har sedan dess beslutat om fler extra ändringsbudgetar än knappt någon kommer ihåg. Det har införts omställningsstöd, hyresstöd, lättnader av kraven i a-kassan och borttagen karensdag. Det har gjorts massiva satsningar på kommuner och regioner. Det har varit både viktigt och nödvändigt. Det har varit och är en kris. Att ha samma krav på de som omfattas av gymnasielagen som innan pandemin är inte rimligt.

Några månader senare lade regeringen fram ett förslag med precis vad Centerpartiet efterfrågat. Det skulle då visa sig att Jonny Catos utspel varit bluff och inte var något värt. Alla de tusentals som omfattas av gymnasielagen lämnades i sticket. Förslaget ser nu ut att bli nedröstat i riksdagsomröstningen.

Politik är inget spel. Det handlar om riktiga människor. När vi läser om enskilda öden så förfasas många av oss, inte sällan också de som generellt vill se en minskad invandring. Fallet Mustafa är ett bra exempel, som rört upp mycket känslor och fått oerhört stor spridning på nätet.

Annie Lööf fick frågan i söndagens agenda om regeringsbildningen efter nästa val. Lööf sa gång på gång att C vill se lösningar i den politiska mitten, och att C har en nyckelposition i svensk politik.

I den här frågan är det helt sant. Ni sitter på avgörandet, Annie Lööf. Ni har fortfarande chansen. Rösta för lättnader i gymnasielagen i dag, den 3 juni, i enlighet med vad ni sa förra året. Låt dem som kommit till vårt land få den trygghet de behöver för att få kraften att vara med och bygga vårt samhälle.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV