Radar · Migration

Frankrike skissar på migrationsavtal

Frankrikes premiärminister Jean Castex ska kontakta den brittiske premiärministern Boris Johnson för att försöka få till stånd ett nytt migrationsavtal efter förra veckans tragedi då 27 migranter omkom i Engelska kanalen.

Frankrikes premiärminister Jean Castex förbereder sig inför att skriva till sin brittiske motsvarighet Boris Johnson med förslag på ett nytt migrationsavtal efter båtolyckan i Engelska kanalen i förra veckan då 27 migranter omkom, enligt Frankrikes regering.

Castex ska skriva till Johnson på tisdag, mindre än en vecka efter det att den brittiske premiärministern offentliggjorde ett brev till Frankrikes president Emmanuel Macron – något som retade upp Frankrike till den grad att Storbritannien inte längre fick delta i ett möte om de många migranter som olovligen försöker korsa kanalen varje år.

På mötet i Calais i söndags beslutades att EU:s gränsmyndighet Frontex från och med onsdag ska sätta in ett spaningsflygplan som ska bidra till arbetet med att stoppa migranter från ta sig med båt från Frankrike till Storbritannien.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV