Energi · På gång

På gång

I dag är det Veganpizzadagen – då äts det veganska pizzor.

29/1 Svenska husockupationer 1968 – 2018. Onlineevenemang av Smålands Nation. Kl. 17:00  

Jämn fördelning av makt och inflytande

29/1 Jämställdhetsmyndigheten väntas överlämna en genomlysning till regeringen om kvinnors och mäns villkor i beslutsfattandet i Sverige. Myndigheten har genomfört en uppföljning av utvecklingen i förhållande till det jämställdhetspolitiska delmålet en jämn fördelning av makt och inflytande.

SCB: Namnstatistik 2020

29/1 Statistik från SCB för 2020 som visar vilka namn de nyfödda fått och vilka förnamn, tilltalsnamn och efternamn som befolkningen har.

Veganpizzadagen

29/1 I dag äts det veganska pizzor på Veganpizzadagen.

Protester mot nytt Amazon-lager i Frankrike

30/1 Frankrike: Protester utlysta vid öppningen av nytt Amazon-lager i Fournes.

Miljöpartiets extrakongress

31/1 Miljöpartiet väljer ett nytt kvinnligt språkrör på en digital extrakongress. Till nytt språkrör föreslår riksvalberedningen Märta Stenevi. Vid sidan av henne ställer även Annika Hirvonen, Elin Söderberg och Rebecka Le Moine upp som kandidater.
• 13.30 meddelar valförrättaren resultatet.

Antirasist ska du va! Aysha Jones

30/1  En interaktiv föreläsning med Black lives matters initiativtagare i Sverige, Aysha Jones, föreläser om sin upplevelse av rasismen i Sverige och hur arbetet med Black lives matter kan påverka arbetet mot rasism i Sverige.

Arctic Frontiers konferens

1/2 Norge: Arctic Frontiers konferens i Tromsö inleds (till 4/2). Mer info här.

Glömskans geografi om Europas mörka historia

1/2  En digital föreläsning med Anna Berglind, kulturproducent och konstnär, som arbetar med gestaltning av offentlig miljö samt utställningsverksamhet. Hon är även lektor på avdelningen för Kultur, samhälle, mediegestaltning vid Linköpings universitet.

Ett år sedan ...

1/2 1 år sedan Sverige klassade coronaviruset som allmänfarlig sjukdom.

Oppositionsledaren Aleksej Navalnyj i rätten

2/2 Ryssland: Domstolsförhandling inleds med oppositionsledaren Aleksej Navalnyj i mål där ryska myndigheter hävdar att en villkorlig dom som Navalnyj fick för sju år sedan har överträtts flera gånger.

Ann Linde träffar Sergej Lavrov i Moskva

2/2 Sveriges utrikesminister Ann Linde reser till Moskva för att träffa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. På agendan finns bland annat gripandet av den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.

Hur kan vi skydda demokratin mot populismen?

3/2 Studieförbundet håller nteraktiv föreläsning kring hur kan vår demokrati och våra mänskliga rättigheter skyddas? Hur skyddas domstolarnas oberoende och hur enkelt är det att ändra valsystemet? Föreläsare: Stellan Gärde.

Dom mot iransk diplomat

4/2 Belgien: Dom väntas i rättegång mot iransk diplomat, anklagad för att ha planerat en attack mot iranska exilpolitiker i Paris 2018.

Återupprätta enprocents mållet

4/4  Socialdemokrater för tro och solidaritet och  Olof Palme International center håller webbinariet om hur vi kan bevara ett bistånd som bygger fred, jämställdhet och demokrati i världen!

Centerns kommundagar

5/2 Centerns kommundagar, digitalt (till 6/2).

Val i Ecuador

7/2 Ecuador: Presidentval och val till parlamentet.

Val i Liechtenstein

7/2 Liechtenstein: Parlamentsval.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV