Radar · Utrikes

Två döda i brittiska ovädret Arwen

En bil har träffats av tegelstenar från en fastighet som fått stora skador under ovädret Arwen i Roker, Sunderland i England.

Två personer har omkommit sedan stormen Arwen dragit in över de brittiska öarna. Ovädret har även lett till stora trafikproblem och omfattande strömavbrott.

En man som satt i en bil som i fredags träffades av ett omkullblåst träd i staden Antrim i Nordirland och omkom. En annan man omkom när han träffades av ett träd i Lake District i nordvästra England, rapporterar AFP.

Varningar har utfärdats och vindstyrkor på omkring 44 sekundmeter uppmättes i Brizlee Wood i Northumberland i England, enligt landets nationella vädertjänst Met Office, rapporterar Reuters.

Redan under fredagen uppmanade Met Office människor att hålla sig borta från kusten på grund av farliga vågor och bråte.

Ovädret har orsakat avbrott i färjetrafik och tågtrafik och vägar har blockerats, vilket har lett till att människor tvingats sova i sina bilar under natten, enligt polisen. Tiotusentals abonnenter stod också utan ström under natten till lördagen på grund av stormen.

Vindarna mojnade något under lördagsförmiddagen, men Met Office varnar fortfarande för svåra förhållanden med is och snö, och avråder från resor som inte är helt nödvändiga.