Radar · Politik

Segerviss Åkesson beredd ta makten

En segerviss Jimmie Åkesson mötte ombuden på partiets landsdagar i Karlstad.

Det är en segerviss SD-ledare som möter ombuden på partiets landsdagar. ”Nu tar vi stora, avgörande steg mot maktskifte. Sverigedemokraterna påverkar!” säger Jimmie Åkesson i sitt tal.

Det är med ett stärkt självförtroende efter veckans budgetuppgörelse med Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagen han talar till ombuden.

– Tillsammans med Kristdemokraterna och Moderaterna och har vi förhandlat fram en budget. En budget som riksdagen röstade för. Och våra förslag blir nu verklighet. Det är ingen liten sak. Det är väldigt stort för vårt parti, och det är framför allt oerhört viktigt för Sverige, säger Åkesson.

Sin vana trogen målar Åkesson upp en bild av Sverige som ett splittrat, otryggt land som de andra partierna, främst Socialdemokraterna, har förstört.

Otryggt land

– Ett land som är otryggt är inte helt. Otryggheten är vår tids främsta fiende. Den växande kriminaliteten vi ser nu, och egentligen har sett växa fram under lång tid, biter sig fast. Den är destabiliserande och direkt systemhotande. Den lamslår och påverkar allas våra liv, säger Åkesson.

– Vårt land är konstant vanskött sedan decennier, säger Åkesson.

Mot denna vanskötsel av landet med splittring, ökad otrygghet och urholkad välfärd ställde han det gamla, fina Sverige.

– Gamla stolta Sverige. Här har generation efter generation slitit och släpat, offrat sina liv i massor genom århundradena för att vi ska kunna ha det bra på den här lilla landplätten i världens allra nordligaste delar. För att vi ska kunna kalla Sverige vårt hem och kunna leva här i fred och frihet. Det är så outsägligt sorgligt att se utvecklingen de senaste decennierna, säger Åkesson.

Trasigt Sverige

Han ger Socialdemokraterna skulden för vad han kallar det “trasiga Sverige”.

– Ni säger att ni bygger landet. Sanningen är att ni bygger ingenting, ni bara raserar och förstör det andra byggt upp, säger Åkesson.

Några politiska nyheter eller besked fanns inte i talet. Bara att det nu är en ny tid på väg. Med SD ska Sverige bli tryggare, rättvisare och hoppfullare med svenska värderingar.

– Om tio månader ska Socialdemokraterna ut ur Rosenbad. Och vart och ett i den brokiga skara partier som utgör regeringsunderlaget ska linka iväg med svansen mellan benen. Väskorna ska packas. Papper ska strimlas. Bokhyllorna rensas ur och skrivborden tömmas.

– Klockan är slagen. Vi här inne, och alla Sverigevänner i vårt älskade land, är redo för valrörelsen. Det är dags för ett nytt politiskt styre, ett styre som sätter Sverige först. Och som ser problemen komma, innan det är för sent, säger Jimmie Åkesson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV