Radar · Migration

41 flyktingar påträffade bland sopor i spanska enklaven Melilla

41 flyktingar som försökte smuggla sig från den spanska enklaven Melilla i Nordafrika hittades och räddades av spansk polis.

Spansk polis hittade nyligen 41 flyktingar i en container i den spanska enklaven Melilla i Marocko. En del av dem låg i en container fylld med krossat glas och en man hittades nästan död i en plastpåse full med giftig aska.

I en video som den spanska polisen, Guardia Civil, i Melilla publicerade syns hur en man ligger i en plastpåse fylld med grå aska. När polisen öppnade plastpåsen var han enligt rapporter förvirrad och rädd, vilket ledde till att han gick i försvar. Mannen var en av totalt 41 flyktingar som i fredags påträffades i hamnen i Melilla efter att ha försökt smuggla sig till den spanska fastlandet genom att gömma sig i containrar med sopor, rapporterar InfoMigrants.

– Mannens liv kunde räddas. Han var nära döden. Han visste inte vart han var, han blev rädd när han såg polisen kniv och behövde försäkras om att polisen kommit för att rädda honom, sa en talesperson för den spanska polisen efter händelsen.

Majoriteten av de 41 flyktingarna var från Marocko men polisen offentliggjorde inte någon detaljerad lista över ursprungsländer. Soporna som de gömt sig i skulle transporteras till det spanska fastlandet för att återvinnas. Resan dit tar omkring sju timmar.

1781 flyktingar har påträffats i hamnen i Melilla hittills i år. Under 2020 var siffran 11 669. Deras mål är att lämna Marocko och söka skydd på det europeiska fastlandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV