Energi · På gång

På gång

En ny djurskyddslag trädde i kraft 2019.

26/3 End Ecocide Sweden med flera arrangerar ett webbinarium om hur en lag mot allvarliga miljöbrott och storskalig exploatering av naturen, kan förändra spelplanen och få företag att ta ansvar – för sina anställda, för de lokalsamhällen där de verkar och för vår miljö.

Lansering: En ny klimatagenda för Sverige

26/3 Tankesmedjan Global utmanings projekt Klimatagendan presenterar digitalt en ny helhetsbild av Sveriges väg till nettonollutsläpp. Klimatmålen finns inom räckhåll om vi prioriterar rätt i brytpunkten vi står i just nu. Programmet erbjuder samtal mellan forskare och politiker.

Två år med nya djurskyddslagen – politikens roll för djuren

26/3 För nästan precis två år sedan, den 1 april 2019, trädde Sveriges nya djurskyddslag i kraft. Under ett webbinarium arrangerat av Djurens rätt diskuteras vilken roll politiken har för djurvälfärden och vad Jordbruksverkets djurskyddsstrategi betyder i praktiken.

Digital temadag om flickors rättigheter

26/3 FN-förbundet välkomnar till en digitala temadag om flickors rättigheter. Varje dag diskrimineras flickor världen över och utsätts för våld i olika former. Under den här digitala temadagen får man veta mer om hur FN:s befolkningsfond, UNFPA, arbetar för att stoppa barnäktenskap och kvinnlig könsstympning i Etiopien och hur Sverige arbetar med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Trans fest Stockholm

27–28/3 Organisationen Trans fest Stockolm och Trans creative arrangerar en digital festival för transpersoner. På schemat står workshops, föredrag, uppträdanden, filmvisning och chill.

Slut på dödandet av fiskar

27/3 I dag uppmärksammas kampanjdagen World day for end of fishing.

Val i Bulgarien

28/3 I dag är det parlamentsval i Bulgarien.

29–30/3 Biståndskonferens om Syrien

EU arrangerar digital biståndskonferens om Syrien.

Amnesty talks: Covid-19 och äldres rättigheter

31/3 Amnesty talks arrangerar ett digitalt seminarium om fyra rapporter som tar upp kränkningar av rättigheter på äldreboenden under covid-19-pandemin i olika europeiska länder, bland annat i Belgien, Italien, Spanien och Storbritannien. Representanter för Amnesty i de fyra länderna diskuterar rapporternas slutsatser. Slutsatser som är av stor relevans även för Sverige.

Handlingsplan för ekologisk produktion

31/3 EU-kommissionen presenterar handlingsplan för ekologisk produktion.

Transpersoners synliggörande

31/3 I dag uppmärksammas Transgender day of visibility.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV