Energi · På gång

På gång

I dag, torsdag, arrangerar tankesmedjan Tiden ett digitalt seminarium om näthat mot kvinnor.

25/2 Domstolen ger sitt utslag om EU-kommissionens överklagande av en dom 2016, då Sverige fick rätt i ett klagomål på att kommissionen dröjt för länge med kriterier för hormonstörande ämnen.

Sveriges roll i EU:s fördjupade försvars- och säkerhetssamarbete

25/2 Ett webbinarium med bland andra försvarsminister Peter Hultqvist ska diskutera vilken politisk inriktning EU:s säkerhets- och försvarssamarbete bör ta och vilken roll Sveriges ser sig ha i detta (den så kallade ”EU:s strategiska kompass”).

Om näthat mot kvinnor

25/2 Tankesmedjan Tiden arrangerar ett digitalt seminarium för att sätta fingret på näthatet mot just kvinnor. Alla riskerar att drabbas, men vad gör man när det händer? När ska man reagera, när ska man anmäla och finns det några hål i lagstiftningen?

Träning i civilkurage

25/2 Träning på att ingripa i våra olika vardagar mot förtryck, ojämlikhet, exkluderande normer, maktmissbruk, diskriminering, orättvisor och våld. Läs mer på vardagenscivilkurage.se.

Domstolsutslag om överklagad dom 2016

25/2 Domstolen ger sitt utslag om EU-kommissionens överklagande av en dom 2016, då Sverige fick rätt i ett klagomål på att kommissionen dröjt för länge med kriterier för hormonstörande ämnen.

FN:s råd för mänskliga rättigheter

25/2 Chefen för FN:s kontor för människorättsfrågor Michelle Bachelet talar inför FN:s råd för mänskliga rättigheter i Schweiz.

G20-möte

26–27/2 G20-möte med finansministrar och centralbankschefer i Rom.

Minkfarmerna i Sverige och EU, vad händer nu?

26/2 Djurens rätt arrangerar ett webbinarium på temat minkfarmer. Minkindustrin i Sverige stängs ner under 2021 som en konsekvens av coronapandemin. Hur ser framtiden ut för minkfarmerna i Sverige? Medverkar gör bland andra Karl Ståhl, statsepizootolog, samt politiker i ett panelsamtal.

Utredningen lex "Lilla hjärtat"

26/2 Utredning som ska ta fram konkreta lagförslag till en lex ”Lilla hjärtat”, efter den 3-åriga flickan som dog då hon skickats tillbaka till de biologiska föräldrarna efter flera år i fosterfamilj, väntas vara klar senast den 26 februari.

EU-toppmöte om säkerhet och försvar och EU:s södra grannskap

26/2 EU:s stats- och regeringschefer håller toppmöte via webben om säkerhet och försvar och EU:s södra grannskap.

Klimatmanifestation utanför riksdagen

26/2 Animal Rebellion Stockholm håller en manifestation utanför riksdagen.

Om minoritetsstress – Black ourstory

27/2 Kulturhuset Blå stället i Göteborg arrangerar en digital workshop om minoritetsstress, om vilka konsekvenser det får och vilka hälsosamma strategier man kan ta till för att hantera den. Workshopen är endast till för den med personliga erfarenheter av att leva som svart i Sverige.

Skostrejk för klimatet: Utlys klimatnödläge

27/2 Saturdays for future arrangerar en skostrejk för klimatet och kräver klimatnödläge. Hur påskyndar vi en omställning som klarar Parisavtalets 1,5-gradersmål för att undvika klimatkaos? Ett fåtal samlas på Medborgarplatsen i Stockholm. Övriga kan ställa ut skor i en skostrejk.

Världen badar

27/2 Föreningen Mörkrets och kylans glada vänner arrangerar det digitala eventet ”Hela världen badar”. Det innehåller både livetävlingar i isvakspoesi och en musiktävling i vak. Dessutom visas filmer och hälsningar från vinterbadare och vintersimmare runt från hela världen.

Internationella isbjörnsdagen

27/2 I dag firas Internationella isbjörnsdagen.

Mordet på Olof Palme 35 år

28/2 Socialdemokraternas partiledare och Sveriges statsminister Olof Palme mördades för 35 år sedan på Sveavägen i Stockholm.

Val i El Salvador

28/2 Val till parlamentet i El Salvador.

A sustainable start – mål 3 och 6

1/3 Able välkomnar till ett digitalt webbinarium om FN:s klimatmål 3 och 6. Vilka synergier och krockar finns dem emellan och hur skapar vi hållbar action inom dem? I panelen hittar vi bland andra Mattias Goldmann, hållbarhetschef på Sweco och Debora Falk, vatteningenjör på Läkare utan gränser.

Utslag i korruptionsrättegång mot Sarkozy

1/3 Utslag väntar i korruptionsrättegång mot förre franska presidenten Nicolas Sarkozy.

Löfven i möte med Erna Solberg

1/3 Statsminister Stefan Löfven (S) i möte med Norges statsminister Erna Solberg för att diskutera situationen för de svenska gränspendlarna.

Dag mot diskriminering

1/3 I dag uppmärksammas Internationella dagen mot diskriminering.

Krama en bibliotekarie

1/3 Denna dag firas Krama en bibliotekarie-dagen.

EU:s sociala pelare

2/3 EU-kommissionen presenterar handlingsplan för genomförandet av EU:s sociala pelare och förslag om bindande öppenhetsåtgärder på lönesidan.

Livsmedelsindustrin och effekterna av coronapandemin

2/3 Riksdagens Livsmedelspolitiska nätverk och Livsmedelsföretagen arrangerar ett digitalt seminarium om pandemins effekter på den svenska livsmedelsindustrin. Medverkar gör bland andra Livsmedelsverket, The Absolut Company, professor Pontus Braunerhjelm och Patrik Strömer från Livsmedelsföretagen.

Webbseminarium om EU:s klimatpolitik

2/3 Tankesmedjan EPC håller webbseminarium om EU:s klimatpolitik.

Val i Mikronesien

2/3 I dag är det val i Mikronesien.

Webbseminarium om hur EU och USA bör hantera Kina

3/3 Tankesmedjan EPC håller seminarium via webben om hur EU och USA bör hantera Kina.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV